Köpa dator

Köpa dator

Köpa dator Köpa dator är inte det lättaste och det blir heller inte enklare av att besöka något av de stora köpcentren. Där finns fullt med enträgna säljare som hellre drar en nödlögn än tar reda på fakta när de får en fråga om nånting de inte vet. Om man själv inte är påläst och inte riktigt vet vad man vill ha är det lätt att bli förvirrad av all teknik och kanske råkar köpa en dator som inte alls är vad man tänkt sig från början.

Nej, det bästa är att själv googla, läsa i olika diskussionsforum, dvs ägna lite tid på research och efterforskning istället gå in och greppa första bästa erbjudande på datorcentret.

Om du inte har tid med det eller tycker att det är för krångligt att läsa om alla olika modellers prestanda och tekniska varianter, vänd dig då till någon du kan rådfråga innan du ska köpa dator.  Jag har gett goda råd inför datorköp i åratal utan att ta betalt.

Vad ska datorn användas till?

Bara surfa och läsa epost? Knappast!
Idag ser de flesta på streamad eller nerladdad film, besöker webbshoppar och sociala communities som innehåller mängder av bilder och videos.  Det behövs med andra ord en dator med någorlunda bra prestanda för att bekymmersfritt kunna njuta av utbudet.

När kunder frågar mig vilken dator de ska köpa svarar jag att låt den kosta åtminstone 5 -6 tusen kronor om du t.ex ska köpa en bärbar dator. Pris och prestanda hör ihop.

Köpa dator Att köpa dator med Windows 7 är svårt idag.

Windows 8 är krångligt att använda” Det verkar vara den allmänna uppfattningen och det blir inte bli särskilt mycket lättare med 8.1 heller. Går man in på något av de stora köpcentren finns det knappt nåt annat att välja på än Windows 8/8.1. Det finns datorer med Windows 7 men ofta är det äldre datorer och med ett högre prisläge.

Den senaste bärbara jag rekommenderade till kund bytte jag operativsystem på till Windows 7. Det tillkom naturligtvis en kostnad för licens och arbete men resultatet blev en mycket trevlig och funktionell dator.

Hör gärna av dig när du ska köpa dator. 
Med vänlig hälsning
Urban Hådén

Författare: Urban Hådén

Musiker, webbtekniker, wordpress-coach. Jag har jobbat med hemsidor och webbutveckling sedan 1998 och med Wordpress publiceringssystem sedan 2007. Jag kommer ursprungligen från Sundsvall och har bott här i Stockholm nu sen 1987. Som musiker är jag aktiv både som trubadur och i band.